250 g nisujahu (u 4 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g riivitud Parmesani või muud juustu
250 g hapukoort (nt Saare)
50 g sulatatud või toasooja pehmet võid
Täidis:2 keedetud muna
1 sibul
185 g karp tuunikalakonservi
hakitud tilli
Sega tainaained omavahel - esmalt jahu, küpsetuspulber ja sool, siis lisa riivitud juust, siis hapukoor ja viimasena sõtku juurde toasoe pehme või või sulatatud või. Soovi korral võid taina pooleks tunniks jahedasse puhkama tõsta.
Jaga tainas kaheks. Rulli kergelt jahusel laual umbes 25-30 läbimõõduga ringideks. Lõika ümmargused tainatükid kaheksaks sektoriks.
Valmista täidis. Haki sibul, kala ja muna. Sega kõik täidiseained omavahel. Jaga täidis tainakolmnurkadele ja keera sarvedeks laiemast otsast alates.
Määri sarvesaiad munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Retsept on mugandatud raamatust "Anna-Liisa kevadelaud" (1996). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsvad. Ma polnud sellist pirukatainast varem teinud. Mõnus, juustune ja pehmed pirukad tulid. Sobib kindlasti ka teiste täidistega nt kana vms. Juustu riivisin kõige peenema riivi poolega ja või sulatasin.
Väga mõnusad pirukad! Retseptis võiks olla mainitud, et või tasub sulatada. Olin üsna segaduses enne kui Kaare kommentaari lõpuks lugesin. Kuna ma toorest sibulat ei armasta, siis praadisin sibula kergelt läbi ka. Et koristamise vaeva vähendada kasutasin ühte potti, milles alguses keetsin munad, siis sulatasin seal või ning lõpuks lisasin õli ja praadisin/hautasin kergelt sibulad. Väga rahul lõpptulemusega.
Mõnusalt mureda tainaga pirukad, mis olid täpselt sama maitsvad ka järgmisel päeval.
Väga head said, aitäh retsepti eest :)
Väga, väga head! ☺ Mmmm. Kerge teha, mõnus pakkuda ka teistele!
Küpsetasin siin pühadejärgsel perioodil. Mulle väga meeldib see tainas, kiidan!
Muna-tuunikalasarved
Juustu-hapukooretaina sees on muna-tuunikalatäidis.