Rabarbrilehesupp

Toiduks sobib kasutada vaid varakevadisi rabarbrilehti. Vanemad lehed on suure oblikhappesisalduse tõttu mürgised ning võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu ja lihasekrampe.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-1.5 l vett

1-2 sl odrakruupe

100 g suitsutatud liha

1 peenestatud sibul

noori rabarbrilehti

1 puljongikuubik

suhkrut

soola

Serveerimiseks:

keedetud muna

hapukoort

värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Pese kruubid ja pane koos veega keema. Lisa peeneks hakitud suitsuliha ja peenestatud sibul. Keeda umbes 40 minutit.

Pese ja kupata kergelt rabarbrilehed. Haki peeneks, lisa supile. Keeda, kuni rabarbrilehed on pehmed. Lisa puljongikuubik. Maitsesta soola ja suhkruga.

Serveerimisel lisa hakitud või poolitatud muna ja hapukoort. Peale puista hakitud peterselli.

Retsept on ajalehest Videvik.

LISA KOMMENTAAR