Hakklihakaste letšoga

Seda retsepti jagas Lia Virkus Prillitoosi saates 2023. aasta jaanuaris.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g kodust hakkliha

1 sibul

1 purk ehk u 500-700 g letšot (ungari paprikahoidist)

2 tl kuivatatud basiilikut või punet

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat umbes 5 minutit.

Lisa hakkliha ja kuumuta koos kuni punase värvi kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.

Vala peale letšo, sega läbi ning lase keema tõusta. Hauta veel 5-10 minutit. Vajadusel maitsesta veel pipra ja soolaga.

Kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi vett. Serveeri meelepärase lisandiga ja kaunista värske peterselliga.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 18.08.2009 16:22

Maitselt oli ülihea.

ketšupisõbra naine
postitatud 09.08.2010 14:28

Ketšupi tegemine on täiesti tänamatu töö. Olen muidu enamvähem kodukokk ja siis võtsin nüüd esimest korda ketšupiteo ette. Ainuke asi, mida retseptis ei järginud, oli juurselleri lisamine. Kõik muu töö ja vaev, s.h käsitsi läbi metallsõela püreerimine, sai kenasti tehtud. Selle tulemiks oli punane vedelik, mida ma siis keetsin segades ja madalal kuumusel...mitte 10 minutit ega ka 15 minutit, vaid üle tunni. Ja siiski jäi tulemuseks hapukas, poe tomatimahlast vedelam punane ollus.

Hexy
postitatud 14.08.2010 01:05

Olgu veel mainitud, et mina püreestasin ketšupi saumiksriga.