300 g kodust hakkliha
1 sibul
1 purk ehk u 500-700 g letšot (ungari paprikahoidist)
2 tl kuivatatud basiilikut või punet
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat umbes 5 minutit.
Lisa hakkliha ja kuumuta koos kuni punase värvi kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.
Vala peale letšo, sega läbi ning lase keema tõusta. Hauta veel 5-10 minutit. Vajadusel maitsesta veel pipra ja soolaga.
Kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi vett. Serveeri meelepärase lisandiga ja kaunista värske peterselliga.
Retsept mugandatud siit.
Maitselt oli ülihea.
Ketšupi tegemine on täiesti tänamatu töö. Olen muidu enamvähem kodukokk ja siis võtsin nüüd esimest korda ketšupiteo ette. Ainuke asi, mida retseptis ei järginud, oli juurselleri lisamine. Kõik muu töö ja vaev, s.h käsitsi läbi metallsõela püreerimine, sai kenasti tehtud. Selle tulemiks oli punane vedelik, mida ma siis keetsin segades ja madalal kuumusel...mitte 10 minutit ega ka 15 minutit, vaid üle tunni. Ja siiski jäi tulemuseks hapukas, poe tomatimahlast vedelam punane ollus.
Olgu veel mainitud, et mina püreestasin ketšupi saumiksriga.
Hakklihakaste letšoga
Seda retsepti jagas Lia Virkus Prillitoosi saates 2023. aasta jaanuaris.