väiksemaid krõmpse avamaakurke
mustasõstralehti
tillivarsi ja -õisikuid
soovi korral sinepiseemneid
soovi korral koriandriseemneid
Soolvesi:1 l vett
2 sl jämedat soola
1 tl suhkrut
Kiireks hapendamiseks vali väikesed ühesuurused kurgid. Pese kurgid hoolega puhtaks, soovi korral lõika varreotsad ära. Võimaluse korral leota kurke jääkülmas vees 6-12 tundi.
Lao kurgid klaaspurki kihiti mustsõstralehtede, küüslauguküünte ja tillivartega, soovi korral lisa ka kooritud ja viilutatud värsket mädarõigast või hakitud mädarõikalehti. Võib lisada ka sinepi-ja koriandriseemneid. Pealmine kiht olgu mustsõstralehed, millele aseta vajutis.
Keeda soolvesi ja vala see kuumalt kurkidele. Kurke võib maitsma hakata juba siis kui soolvesi on jahtunud aga järgmisel päeval on juba väga maitsvad.
Pildi tegi ILSE.
Panin soola ja suhkrut suured lusikatäied ja jäi päris hea.
elan vålismaal ja mustsøstra lehti raske hankida,et kas annab millegagi asendada
mina olen kasutanud ka tamme ja kirsilehti
venelased, kes on teatavasti kurgisoolamise meistrid, panevad mõnikord lisaks ka kirsilehti (tervelt) ja mädarõikalehti (ka suurte tükkide või tervete lehtedena), lõuna pool ka kinzdat ehk koriandri rohelist osa (värskelt). Mustsõstra leht on peategelane igas retseptis, aga selle puudumisel võib proovida asendamist kirsilehtedega ning koriandriga. Neid on ehk laiemas ilmas ka saada. Mädarõika puudumisel proovige asendada see ühe väikse terava punapipraga (kuid mitte tśilli) - see tuleb lisada väikesteks tükkidest hakituna. Loodan, et õnnestub!
Kiidan ka, väga hästi töötav retsept :) Mulle meeldivadki kõige enam sellised 1-2päevased kurgid, mõnusalt mahedad, aga parajalt maitsekad.
Meie esimesest laarist jagus nädalaks ja mind ennast üllatas, et ka nädala pärast olid veel mõnusalt mahedamaitselised :) Kiidan veelgi rohkem :D
Kiirsoolatud kurgid said eile purki :)
Kiirsoolatud kurgid
Toatemperatuuril muutuvad sellisel moel valmistatud kurgid mõnusalt hapuks juba kahe päevaga.
NB! Need kurgid ei ole mõeldud pikemaks säilitamiseks.