Sealihast ahjustrooganov majoneesiga

Mõnus jaheda ilma õhtusöök, mis valmib eriti kiiresti siis, kui kasutada valmislõigatud sealiharibasid (nn seastrooganov), aga sobib igasugune taisem liha. 


Kasuta nt kodumaist Tarplan majoneesi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pehmet sealiha (nt valmislõigatud seastrooganovi)

2-3 sibulat

250 g šampinjone või muid seeni

200 g majoneesi (nt Tarplan Peakoka majonees)

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmis roale:

hakitud murulauku

Valmistamine

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks poolratasteks;  seened lõika õhukesteks viiludeks.

Pruunista liha õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Prae sibulaviilud samal pannil kergelt klaasjaks. Kuumuta ka seened pannil kergelt läbi.

Määri ahjuvorm õliga. Pane liha vormi põhja, kata sibularataste ja seeneviiludega ning nirista peale majonees. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

Puista valmis ahjustrooganovile hakitud murulauku. Lisandiks sobivad keedetud kartulid või kartulipuder.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 03.03.2010 18:28

väga hea oli!

Triin
postitatud 26.01.2009 14:33

Väga lihtne ja keele viis alla. Teen kindlasti uuesti.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 28.08.2010 08:33

Igati hea maitsega (kasutasime sealiha strooganovi ribasid), seenteks olid ise sisse tehtud seened väheses soolvees.

Hexy
postitatud 22.03.2011 17:54

Päris hea

Marge K @ FB
postitatud 30.11.2012 13:43

mitu korda äraproovitud, maitsev ! :P

Kerly
postitatud 07.12.2012 16:32

Nii, proovin ka täna õhtul seda teha :)

Fre
postitatud 09.12.2012 12:52

Ülihea ja lihtne toit, soovitan!

Triin28
postitatud 10.03.2013 17:14

Väga maitsev ja rammus toit. Meie menüüsse on see roog mitu korda juba sattunud ja ilmselt satub ka edaspidi.

lala
postitatud 30.09.2013 23:42

Kuna seeni polnud käepärast, siis asendasin need topeltkoguse sibulaga (foorumist loetud soovitus) ja tõesti ei uskunud, et nii hea saab! :)

Hexy
postitatud 20.09.2014 09:42

Maitsev!

dea
postitatud 20.04.2015 08:46

Tere kas seened tuleks ka eelnevalt pannilt läbi lasta.aitäh

Pille
postitatud 20.04.2015 13:09

Dea - kui on värsked seened, siis võid pannilt läbi lasta tõesti. Aitäh märkuse eest, ma teen vastava täpsustuse retseptis!

ÕunaIiris
postitatud 11.10.2015 20:46

Väga mõnus reedeõhtune söök. Isegi mulle, kes ma väga liha ei armasta.

Julia
postitatud 28.10.2015 14:43

Meile ka väga meeldis, lihtne ja maitsev, täna teen uuesti :)

Lea Reinik
postitatud 29.10.2015 22:51

Väga maitsev! Meie pere lemmik!.

Aiwike
postitatud 08.11.2015 20:11

Sealihast ahjustrooganov majoneesiga oli väga maitsev.

Kaare
postitatud 24.04.2017 17:13

Väga maitsev!

pille
postitatud 25.04.2017 21:53

Olen teinud kunagi ja jäi väga hea!

Tatjana Bogdanova
postitatud 29.04.2017 16:35

Tegin seda ja maitses suurepäraselt.... soovitan

Lily Suitslepp
postitatud 29.04.2017 16:49

Väga maitsev... pere kiitis...

Tuuli
postitatud 09.01.2019 16:05

Liha jäi väga kõva ja sitke :( kas äkki 200 kraadi on liiga palju ja ei pea nii kaua ahjus olema? Kõik muu oli väga maitsev.

Pille
postitatud 15.02.2019 12:41

Tuuli, kas kasutasid pehmeid sealiharibasid?

Kariina
postitatud 06.02.2019 10:40

Oi, pole eriline sealiha fänn ja ahjusoe majonees tundus mitte väga isuäratav. Käsi südamel võib öelda, et see oli lihtsalt suppper hea! Hästi mahlane ja maitsev!

Pille
postitatud 15.02.2019 12:41

Kariina, aitäh positiivse tagasiside eest!

Kristiina
postitatud 27.02.2019 21:20

Millega seeni võiks asendada?