1 l erinevaid seeni - nt
austerservikuid või šampinjone
2 sl võid
1 sibul
2 dl 35% rõõska koort või 10% rõõska koort
2 sl portveini
soola ja musta pipart
400 g kanamaksa
hakitud peterselli
Puhasta seened ja lõika tükkideks. Koori ja haki sibul. Koori porgadid ja lõika õhukesteks viiludeks.
Hauta porgandit ja sibulat pannil võis mõõdukal kuumusel pehmenemiseni. Lisa seened ja pruunista. Vala peale rõõsk koor ja hauta tasasel tulel. Maitsesta portveini, soola ja pipraga.
Pese kanamaks ja lõika tükkideks. Küpseta kanamaks ülejäänud võis kergelt roosaks, maitsesta soola ja pipraga.
Sega maks ja porgandid seeneraguu hulka. Kuumuta läbi, puista peale hakitud peterselli.
Serveeri keedetud riisiga.
Pereköögi idee, pildi tegi Ilse.
Viis keele alla. Mul küll värskeid seeni polnud, aga kasutasin vähese soolaga sissetehtud männiriisikaid, mis ei vajanud enam leotamist, sai otse purgist pannile panna. Panin siis 0,5l purgi seeni. Portveini asemel kasutasin Marsala veini. Juurde keetsin Basmati riisi ja salatiks oli peedi-mädarõikasalat majoneesiga. Tulemus oli imehea, lisaks veel kiirelt ja lihtsalt valmistatav.
Tõeline leid! Kasutasin austerservikuid ning porganit ei keetnud eraldi vaid hautasin koos sibulaga pehmeks ning lisasin siis seened ja muu. Portveini asendasin selle puudumise tõttu palsamiäädika ja mee seguga - ja roog maitses tõesti imehea! Antud retsepti juures meeldib ka see, et koguseid võib üsna suvaliselt kombineerida, maitsebukett tuleb ikka hea. Mul oli seekord seeni vähem, aga porganit-sibulat jälle rohkem.
Tundub midagi uut ja huvitavat... :) mulle meeldivad need koostisained.. koos pole valmistanud, vaja proovida.. :)
Seeneraguu kanamaksaga
Selle roa valmistamisel võib kasutada erinevaid kupatamist mitte vajavaid või siis juba kupatatud metsaseeni, aga ka šampinjone ja austerservikuid.