1 kg kapsast
1 kg porgandit
1 kg kurki
1 kg tomatit
1 kg sibulat
1 tl musta pipart
3 sl mere- või kivisoola
peotäis hakitud tilli
3 sl suhkrut
3 sl 30% äädikat
200 g mahedamaitselist õli
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ning sega soolaga. Lõika ülejäänud köögiviljad õhukesteks viiludeks või riivi jämedalt.
Kuumuta porgandit ja sibulat suures potis õlis umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porgand pehmeneb veidi.
Lisa ülejäänud ained, sega läbi ja tõsta pott 24 tunniks jahedasse.
Kuumuta seejärel salatit potis 15 minutit. Pane kuumalt steriliseeritud purkidesse. Kaaneta ja säilita jahedas.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Super - väga hea võimalus lahti saada suurtest kogustest kapsast, porgandist, tomatist jm-st, mida vanaema sulle maalt kaasa on pannud - kuigi sa nagu VÄGA ei taha :))
Väga hea salat, ma ausaltöelda ei uskunud, et ta nii hästi välja kukub, mind see kurk seal sees tegi alul skeptiliseks.
Väga hea salat. Järgmine kord paneks natuke vähem äädikat. Pliidi peal kees ta mul ka natuke liiga kaua. Muidu mulle küll väga meeldis.
Väga maitsev ka ilma kuumutamata!!!!:)
See ilma kuumutamata varjant..kas peale nö laagerdumist lihtsalt purki jah?
Juba enne purki panemist maitsev.. lasin seista plöginal pool päeva, sellest piisas praegu palavate ilmadega...
Väga mõnus salat ja ilus värviline ka, aga kröömike magus sai mul. Järgmine kord panen ehk kas vähem porgandit või vähem suhkrut. Või mõlemat. Vaatab ja katsetab.
Huvitav, mida siia veel võib panna? Paprikat näiteks? Või ajab see kuidagi asja käärima? Kas keegi on proovinud küüslauku panna, kas teeb liiga teravaks?
Nii paprika kui ka küüslauk sobivad samuti sellesse salatisse. Sellepärast ongi see nii hea salat, et saab ise koostise kokku panna, milline sulle endale kõige rohkem meeldib.
Tehtud! Aitäh retsepti eest!
Pangesalat
Sügisel erinevatest aedviljadest kokkusegatud klassikaline köögiviljahoidis on tuntud kui pange- ehk ämbrisalat.