Sulata keskmise suurusega pannil keskmisel kuumusel või.
Hauta sibul ja küüslauk võis pehmeks.
Sega juurde jahu, pipar, sool ja muskaatpähkel. Lisa pidevalt segades vähehaaval juurde piim. Kuumuta keemiseni ja keeda tasaesel tulel 1 minut, kuni kaste pakseneb.
Tõsta pott tulelt ja sega juurde hakitud petersell. Aseta valge kaste kõrvale.
Sega keskmise suurusega kausis ricotta, spargelkapsas, parmesan ja klaasitäis mozzarellat ning sool. Sega korralikult läbi.
Aseta 18 x 28 cm ahjuvormi kihiti:
väike kulbitäis valget kastet; 3 lasanjeplaati; üks kolmandik ülejäänud kastmest; pool spargelkapsasegust; järgmised 3 lasanjeplaati; pool järgijäänud valgest kastmest; ülejäänud spargelkapsasegu; 3 lasanjeplaati; ülejäänud valge kaste.
Peale raputa järgijäänud mozzarella ning kata vorm õliga määritud fooliumiga.
Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus 30 minutit.
Lase valmis lasanjel enne serveerimist 10 minutit taheneda.
PS Külmutatud spargelkapsa asemel võib edukalt ka värsket kasutada - tükelda, pane keevasse vette ja kuumuta keemiseni (üle ühe-kahe minuti pole keeta vaja) ja seejärel nõruta.
Retsepti saatis kasutaja Leena 20.5.2003. Pildi tegi HEXY.
Spargelkapsalasanje
Lasanje spargelkapsa e. brokoliga.