Spargelkapsalasanje

Lasanje spargelkapsa e. brokoliga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaati

Valge kaste:

3 sl võid

1 hakitud väike sibul

2 hakitud küüslauguküünt

2 sl nisujahu

0.25 tl jahvatatud valget pipart

0.5 tl soola

riivitud muskaatpähklit

6 dl piima

2 sl hakitud värsket peterselli

Spargelkapsasegu:

425 g ricotta juustu

285 g sulatatud ja nõrutatud hakitud spargelkapsast

4 sl riivitud parmesani

2.4 dl riivitud mozzarella juustu

0.5 tl soola

Peale:

2.4 dl riivitud mozzarella juustu

Valmistamine

Sulata keskmise suurusega pannil keskmisel kuumusel või.
Hauta sibul ja küüslauk võis pehmeks.
Sega juurde jahu, pipar, sool ja muskaatpähkel. Lisa pidevalt segades vähehaaval juurde piim. Kuumuta keemiseni ja keeda tasaesel tulel 1 minut, kuni kaste pakseneb.
Tõsta pott tulelt ja sega juurde hakitud petersell. Aseta valge kaste kõrvale.
Sega keskmise suurusega kausis ricotta, spargelkapsas, parmesan ja klaasitäis mozzarellat ning sool. Sega korralikult läbi.
Aseta 18 x 28 cm ahjuvormi kihiti:
väike kulbitäis valget kastet; 3 lasanjeplaati; üks kolmandik ülejäänud kastmest; pool spargelkapsasegust; järgmised 3 lasanjeplaati; pool järgijäänud valgest kastmest; ülejäänud spargelkapsasegu; 3 lasanjeplaati; ülejäänud valge kaste.
Peale raputa järgijäänud mozzarella ning kata vorm õliga määritud fooliumiga.
Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus 30 minutit.
Lase valmis lasanjel enne serveerimist 10 minutit taheneda.

PS Külmutatud spargelkapsa asemel võib edukalt ka värsket kasutada - tükelda, pane keevasse vette ja kuumuta keemiseni (üle ühe-kahe minuti pole keeta vaja) ja seejärel nõruta.

Retsepti saatis kasutaja Leena 20.5.2003. Pildi tegi HEXY.
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.03.2011 17:13

Mulle ültse ei maitsenud