Cajuni köögist pärit roog.
170 g peekonit
300 g kanafileed
2 suurt sibulat
3 küüslauguküünt
400 g purustatud tomatit
5 dl kanapuljongit
0.25 tl Cayenne'i pipart
0.5 tl purustatud musta pipart
1 tl paprikapulbrit
3 dl kiirkeedu riisi
200 g külmutatud köögiviljasegu - nt
maisi
paprikat
herneid
200 g kooritud krevette
2 dl 10% rõõska koort
hakitud peterselli
Lõika peekon tükkideks ja pruunista pannil. Lisa kanaviilud, hakitud sibul ja viilutatud küüslauk. Pruunista kergelt.
Lisa purustatud tomatid, kanapuljong, maitseained ja riis. Keeda, kuni riis on küps.
Lisa külmutatud aedviljasegu, krevetid ja rõõsk koor ning kuumuta läbi.
Puista valmis roale hakitud peterselli.
Soome Valio retsept (Jambalaya)
Lihtne jambalaya
Cajuni köögist pärit roog.