Armeenia šašlõkk

Sellisel moel võib šašlõkki valmistada nii lamba-, sea- kui ka veiselihast.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g luudeta lambaliha või seafileed või veise välisfileed

0.5 peenestatud sibulat

1 sl veiniäädikat

2 sl oliiviõli

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl vürtspipart

1 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Trimmi lihalt liigne rasv ning lõika 4 cm kuubikuteks. Pane lihatükid klaaskaussi, lisa sibul, äädikas, oliivõli, tomatipasta, vürts, tšilli, looberilehed ja must pipar. Sega hoolega, kata ja lase külmkapis 6 tundi või üle öö maitsestuda. (NB! Soola ei lisata!)

Lükka lihatükid varda otsa. Küpseta kuumade süte kohal 10-12 minutit, pidevalt keerates. Riputa valmis šašlõkile soola.

Serveeri pitaleiva või riisiga. Juurde võid pakkuda grillitud tomateid.

Allikas: Annie Graham "Annie's Home Cooking". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.06.2011 16:41

Minu jaoks oli veidi mahe, ei tea kas tegin midagi valesti?? uuesti proovima ei hakka.

Pille
postitatud 19.09.2017 09:28

Kasutaja Tuuli on sellise pildi saatnud 2010. aastal:

Ants
postitatud 12.02.2020 19:55

Äädikas? Nalja teete?