Stoovitud spinat juustuga

Stoovimiseks nimetatakse aedviljade jm toiduainete hautamist jahu ja piimaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g spinatit

Stoovimiseks:

3 dl piima

30 g pehmet võid

4 sl nisujahu

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

50 g riivitud juustu soovi korral

Valmistamine

Pese värske spinat ja loputa rohke veega. Raputa kergelt kuivaks ning pane potti. Kuumuta, kuni spinat 'kokku kukub'. Suru spinat kuivaks ja haki peeneks.
(Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata ja suru kuivaks; vajadusel haki).
Kuumuta potis või, lisa jahu ja kuumuta läbi. Lisa vähehaaval piim ja kuumuta keemiseni, kogu aeg segades. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb.
Lisa hakitud spinat, sega ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Soovi korral sega juurde riivitud juust.

Serveeri näiteks kartulikotlettidega või hakklihavormiga (fotol on kapsa-hakklihavorm).

LISA KOMMENTAAR