Baieri saiaklimbid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

10 tk tahket väikest kuklit või saia (mitte magusat!)

2.5-5 dl sooja piima

1.25 dl hakitud peekonit

1 tk väikest hakitud sibulat

1 sl võid

1 sl hakitud kuivatatud peterselli

3 tk muna

soola

musta pipart

Valmistamine

Lõika tahked saiakesed õhukesteks viiludeks ja lase üle öö kuiveneda.
Kuumuta suur potitäis soolast vett keemiseni.
Leota saiaviile soojas piimas, kuni sai on niiske, aga mitte pudrune.
Prae sibul ja peekon võis pehmeks ja sega pehmete saiaviiludega.
Lisa petersell, munad, sool ja pipar ning sega hoolega.
Vormi segust suured klimbid.
Pane keevasse vette ja keeda tasasel tulel 20 minutit, kuni klimbid pinnale kerkivad.
Serveeri keedukartulite asemel liharoogade lisandina.
LISA KOMMENTAAR