Luts tainas

Lisandiks paku friikartuleid ja tomatikastet või majoneesi, millele on lisatud hakitud kornišone või tavalisi marineeritud kurke.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g luude ja nahata lutsu fileed

soola ja musta pipart

hakitud peterselli

sidrunisektor

Frittimistainas:

3 sl piima

1 tl õli

soola

40 g nisujahu

1 munavalge

Frittimiseks:

õli

Valmistamine

Lõika puhastatud kalafilee 1,5 x 8 cm suurusteks kangideks. Maitsesta soola, pipra, hakitud peterselli ja sidrunimahlaga. Segada läbi ja pane marineerimiseks 25-30 minutiks külmkappi.

Samal ajal valmistada tainas. Lisa piimale õli, sool ja sõelutud jahu. Sega vedel tainas ja lisa üks vahustatud munavalge. Sega hoolikalt läbi.

Kuumuta õli. Kasta marineeritud kalakangid kahvliga tainasse ja friti kuumas õlis 2-3 minutit. Lase liigsel rasval köögipaberile nõrguda.

Garneeri maitserohelise ja sidrunilõikudega.

Retsept ilmus ajalehes Postimees 27.3.1999

LISA KOMMENTAAR