Pähklitäidisega pommurullid

Nigvziani badrižani ehk Gruusia köögist pärit eelroog - praetud pommu- ehk baklažaaniviilud hõrgu kreeka pähkli täidisega. Fotol vasakul ülanurgas. 

Rooga võib valmistada kahel moel - pommuviilud võib pannil pehmeks praadida või hoopis ahjus kuldseks küpsetada. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 saledamat pommut

soola

oliiviõli

Pähklitäidis:

250 g kreeka pähkleid

2 sibulat

hakitud värsket tilli

hakitud värsket koriandrit

hakitud värsket peterselli

3-4 sl punase veini äädikat

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

granaatõunaseemneid

Valmistamine

Lõika pommud pikkupidi õhukesteks viiludeks. Puista viiludele soola ja lase 20-30 minutit jahedas tõmmata. Kurna eraldunud vedelik, pühi pommuviilud köögipaberiga puhtaks. 

Kuumuta pannil õli ja prae pommuviilud mõlemalt poolt kuldseks VÕI küpseta pommuviile küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 220-kraadises ahjus umbes 20 minuttit, neid poole küpsetamise ajal pöörates, kuni pommuviilud on kuldpruunid.

Pähklitäidise jaoks rösti pähkleid 180-kraadises ahjus  umbes 10 minutit. Siis peenesta kõik komponendid köögikombainis ühtlaseks. 

Aseta igale pommuviilule lusikatäis pähklitäidist, siis keera pommu rulli. Aseta pommurullid vaagnale, kaunista granaatõunaseemnete ja maitserohelisega. 

Retsept ilmus ka Pille Petersoo raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1", pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR