Kikerherne-nuudlisupp

Kuldne leem, kreemjad kikerherned ja peenikesed supinuudlid. Supp sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 kuubikuteks lõigatud porgandit

2 kuubikuteks lõigatud sellerivart

1 hakitud suurem sibul

4 sl maitsepärmi

2 tüümianioksa ja/ või loorberilehte

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

1,25 dl peenelt hakitud värsket tilli või peterselli

soola ja musta pipart

1,5 l köögiviljapuljongit või vett

400 g purk konservitud kikerherneid

115 g niitnuudleid (vermišell) või muid peenikesi supinuudleid

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel.

Lisa porgand, varsseller, sibul, maitsepärm, tüümiani/loorber, kollajuur ja pool hakitud maitserohelisest. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 7-10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa vesi, köögiviljapuljong ja loputatud-nõrutatud kikerherned. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, maitsesta soola-pipraga. Leem peaks olema üsna maitseküllane!

Lisa vermišellid/nuudlid ja kuumuta vastavalt pakendi juhistele. 

Võta pott tulelt. Eemalda tüümianioksad/loorberilehed, sega hulka ülejäänud maitseroheline. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Sobivad vermišellid, angel hair pastaditalini
  • Algretseptis oli 2 loorberilehte või 2 tüümianioksa. Võid võtta ka 1+1 
  • Soovi korral lisa koos köögiviljadega ka veidi jahvatatud vürtsköömneid
  • Kui sul maitsepärmi pole, aga külmkapis on misopastat, siis kasuta seda. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR