2 sl külmpressitud oliiviõli
2 kuubikuteks lõigatud porgandit
2 kuubikuteks lõigatud sellerivart
1 hakitud suurem sibul
4 sl maitsepärmi
2 tüümianioksa ja/ või loorberilehte
0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit
1,25 dl peenelt hakitud värsket tilli või peterselli
soola ja musta pipart
1,5 l köögiviljapuljongit või vett
400 g purk konservitud kikerherneid
115 g niitnuudleid (vermišell) või muid peenikesi supinuudleid
Kuumuta õli paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel.
Lisa porgand, varsseller, sibul, maitsepärm, tüümiani/loorber, kollajuur ja pool hakitud maitserohelisest. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 7-10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa vesi, köögiviljapuljong ja loputatud-nõrutatud kikerherned. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, maitsesta soola-pipraga. Leem peaks olema üsna maitseküllane!
Lisa vermišellid/nuudlid ja kuumuta vastavalt pakendi juhistele.
Võta pott tulelt. Eemalda tüümianioksad/loorberilehed, sega hulka ülejäänud maitseroheline. Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Kikerherne-nuudlisupp
Kuldne leem, kreemjad kikerherned ja peenikesed supinuudlid. Supp sobib ka veganitele.