2 sl oliiviõli
1 tükeldatud sibul
2 tükeldatud porgandit
paar rosmariinioksa
4 tervet küüslauguküünt
2 sl nisujahu
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
350 ml valget veini
500 ml kana- või tallepuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200C.
Kalla õli suurde haudepotti, kuhu kõik koodid üksteise kõrvale ära mahuvad. Pruunista koodid tugeval tulel ümberringi - selleks kulub umbes 10 minutit. Võta tallekoodid potist välja, tõsta taldrikule ootele.
Lisa potti sibul ja porgandid ning prae need korralikult läbi (u 10 minutit).
Sega juurde ürdid ja küüslauguküüned, prae paar minutit.
Sega juurde jahu ja tomatipasta, maitsesta korralikult soola-pipraga. Siis kalla juurde vein ja puljong.
Pane tallekoodid uuesti potti. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega või fooliumiga. Tõsta ahju ja lase 1,5-2 tundi haududa, kuni lambaliha on täiesti pehme.
Võta tallekoodid leeme seest välja, tõsta kõrvale.
Pane pott tulele ja keeda tugeval tulel umbes 15 minutit või kuni kaste on kokku keenud ja on kenasti paksenenud ja läikiv. Siis kurna läbi sõela kastmekannu.
Võid kastme ja liha kuni 2 päeva varem valmis teha ja külmkapis hoida. Sügavkülmas võid hoida kuni kuu aega. Enne serveerimist kuumuta tallekoodid kastmes läbi, võid lisada veidi vett, kui kaste liiga paks on.
Retsept mugandatud siit.
Hautatud tallekoodid
Tallekoodid on rahakotisõbralik valik. Arvesta üks koot sööja kohta. Roa võib kuni 2 päeva varem valmis teha!