Jaapani ingverikaste

Tugevamaitsega ingverikaste (Japanese Steakhouse) sobib hästi näiteks daikoni-viilude dippimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 tükeldatud sibul

1,5 sl riivitud ingverijuurt või 1-2 tl ingveripulbrit

5 sl ehk 75 ml tamari sojakastet

3 sl ehk 45 ml riisiäädikat

1-2 sl sidruni mahla

2 tl pruuni suhkrut

Serveerimiseks:

viilutatud jaapani redist (daikon)

Valmistamine

Pane kõik komponendid kannmikserisse/Nutribulletisse ja peenesta ühtlaseks. Kuumuta väikeses potis umbes 5 minutit või kuni kaste veidi pakseneb. 

Lase jahtuda. Säilib kuni paar päeva külmkapis. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.10.2025 12:36

Väga särtsakas. Korraga palju ei saa, aga ennast eemal ka hoida ei suuda :D Sobib ka porgandi- ja kaalikakangide dippimiseks, ei pea kindlasti daikon olema, kuigi daikon on imetore.