u 500 g valmis sushiriisi (sumeshi)
Kala:500 g värsket lõhefilee
3 tl seesamiõli
1 sl sojakastet
2-3 hakitud rohelist sibulat e. sibulapealset
1 tl seesamiseemneid
0,25 tl tšillihelbeid
Majonees:4 sl ehk 60 ml Kewpie majoneesi
0,5 tl vahtrasiirupit soovi korral
Peale:0,5 avokaadot väikeste kuubikutena
veidi viilutatud porrut või sibulapealseid
Eemalda lõhefileest kõik luud, siis lõika kala väikesteks kuubikuteks. Sega kausis seesamiõli, sojakastme jm, kata kauss kinni ja pane kala 1-4 tunniks külmkappi maitsestuma.
Valmista suširiis selle retsepti järgi, võttes kuiva riisi 250 grammi. Lase jahtuda.
Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C).
Lõika nori-lehed neljaks ruuduks.
Võta norileht ning tõsta selle keskele kuhjaga supilusikatäis riisisegu. Suru muffinivormi, nii et norileht jääks alla ja suru sushiriis norilehe keskele alla. (Vaja läheb 2 muffinipanni!).
Jaota lõhesegu riisi peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15-17 minutit või kuni lõhekuubikud on kenasti läbi küpsenud.
Võta ahjust välja.
Sega majonees tšillikastme ja soovi korral ka vahtrasiirupiga ning nirista sušimuffinitele.
Kaunista hakitud avokaado, seesamiseemnete, sichimi togarashi, porru või rohelise sibulaga.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sušimuffinid
Sellist toredat nime (ingl. k. siis "sushi muffins") kannab järjekordne sotsiaalmeediahitt, milleks on siis muffinivormis küpsetatud norilehe, suširiisi ja lõhesegu kooslus. Meie perele meeldis väga! Trendi loojaks on TikTokis tegutsev toidublogija Victoria Minell, siin meie jaoks parajaks timmitud versioon.