2 x 400 g konservitud kikerherneid
praadimiseks rapsiõli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl Cayenne'i pipart
0,5 tl bahārāt e. baharat maitseainesegu
0,25 tl jahvatatud koriandriseemneid
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:küüslaugumajoneesi või toum-kastet
4 pita leiba või 6-8 nisutortiljat
vürtsikat tomatikastet
erinevaid aedvilju - nt
viilutatud tomateid
ribastatud lehtsalatit või jääsalatit
värsket kurki või marineeritud kurki
viilutatud punast sibulat
Loputa kikerherned sõelal, nõruta.
Kuumuta pannil õli, lisa kikerherned ja ülejäänud ained. Prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
Serveeri pita-saia sees koos kastmete ja meelepäraste lisanditega.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Falafel-ish
Falafel-ish ehk peaaegu-falafelid. Retsepti autoriks on Rootsi toidukirjutaja Zeina Mourtada ja retsept ilmus tema raamatus "Veckans matsedel". Zeina soovitab seda siis, kui tuleb falafeli-isu, aga kikerherneste leotamiseks aega ei ole.