Falafel-ish

Falafel-ish ehk peaaegu-falafelid. Retsepti autoriks on Rootsi toidukirjutaja Zeina Mourtada ja retsept ilmus tema raamatus "Veckans matsedel". Zeina soovitab seda siis, kui tuleb falafeli-isu, aga kikerherneste leotamiseks aega ei ole.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 x 400 g konservitud kikerherneid

praadimiseks rapsiõli

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl Cayenne'i pipart

paprikapulbrit

0,5 tl bahārāt e. baharat maitseainesegu

0,25 tl jahvatatud koriandriseemneid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

küüslaugumajoneesi või toum-kastet

4 pita leiba või 6-8 nisutortiljat

vürtsikat tomatikastet

erinevaid aedvilju - nt

viilutatud tomateid

ribastatud lehtsalatit või jääsalatit

värsket kurki või marineeritud kurki

viilutatud punast sibulat

Valmistamine

Loputa kikerherned sõelal, nõruta. 

Kuumuta pannil õli, lisa kikerherned ja ülejäänud ained. Prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. 

Serveeri pita-saia sees koos kastmete ja meelepäraste lisanditega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.08.2025 19:47

Minu arust väga kaval ja lihtne viis üsna falafeli-laadse maitsekoosluse nautimiseks, nii et ses mõttes nimi õigustas end :)

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 13:07

Mulle kikerherned üldse meeldivad väga, siin olid ka head.