Spagetid ajvariga

Siin retseptis kohtuvad Balkani ja Vahemere maitsed.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g spagette või linguine pastat

3 tervet röstitud paprikat purgist

0,5 küüslauguküünt

2 tüümianioksa

külmpressitud oliiviõli

2 sl röstitud piiniaseemneid

peotäis siledalehist peterselli

14 Kalamata oliivi

1 pall burrata või Mozzarella juustu

Valmistamine

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente.

Ajvari jaoks pane röstitud paprikad, kooritud küüslauk, tüümianilehed ja 2 sl oliiviõli köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Lisa piiniaseemned ja petersellilehed ja peenesta veel korra, kuni saad kergelt tükilise kastme.

Vajuta oliivid kokanoaga lapikuks ja eemalda kivid, siis lõika oliivid neljaks. 

Nõruta spagetid, siis rebi hulka mozzarella ja sega juurde ajvar. Tõsta kahele taldrikule, puista peale oliivid ja soovi korral ka veel röstitud piiniaseemneid. 

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR