Juustu-sibulavõileib

Klassikaline briti sandwich-tüüpi võileib, "cheese and onion sandwich". (Pildil kolmnurksed).

Kogus
neljale kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 viilu kandilist saia

määrimiseks võid

Täidis:

200 g riivitud juustu (nt Cheddar + Red Leicester)

1 punane sibul või 1-2 šalottsibulat

1-2 talisibulat või rohelist sibulat

soovi korral röstitud sibulahelbeid

maitse järgi musta pipart või piprasegu

100-150 g head majoneesi

Valmistamine

Sega kausis jämedalt riivitud juustud, peenelt hakitud sibulad, majonees, maitsesta julgelt musta pipraga. Sega, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. 

Määri saiaviiludele võid, siis tõsta juustusegu neljale saiaviilule. Määri ühtlaselt ja kuni servadeni laiali, tõsta peale teine saiaviil. 

Lõika diagonaalselt pooleks ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Täidise võib kuni 3-4 päeva varem valmis teha. Hoia kinnises karbis külmkapis. 
  • Kõrvale võid pakkuda nii suppi, kui ka näiteks kartulikrõpse (viimane oleks väga britilik). 

Retsept mugandatud siit/siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.07.2025 09:03

Maitsev ja klassikaline, meeldis kogu perele.

Pille
postitatud 07.08.2025 15:11

Tegime siin hiljuti uuesti, proovisime uut Merevaigu majoneesi. Siia sobis küll.

Pille
postitatud 26.10.2025 10:33

Valmis võikudest ka ikka pilt:

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 17:21

Huvitavalt intensiivse maitseva võileivad.