Arhangelski kalakotletid

Kalakotletid "Arhangelskije" koostises on lisaks kalahakklihale ka kohupiim!

Kogus
12-15 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kalahakkliha - nt

ahvenat või haugi või muud kala

3-4 muna

5-6 sl nisujahu

250 g kohupiima

soola ja musta pipart

hakitud tilli

hakitud peterselli

praadimiseks toiduõli

Valmistamine

Sega kõik komponendid omavahel kohevaks ja ühtlaseks. Jahu kogus sõltub kalahakkliha ja kohupiima konsistentsist. 

Vormi märgade käte abil sobiva suurusega kalakotletid. Soovi korral veereta kergelt jahus. 

Prae õlis mõlemalt poolt kuldseks. 

Serveeri hapukoorega. 

Nipid ja soovitused:

  • Eriti head kotletid saab ahvenast, aga sobib ka haug või mõni muu kala. 

Loe veel:

Retsept ilmus 2018. a Peipsimaa retseptidega kalendris, kuhu retseptid valis Ülle Jukk (vt blogipostitust). Algselt ilmus retsept MTÜ Logovesti kokaraamatust „Lohusuu vanaemade retseptid”. Ajalehes "Põhjarannik" (11.11.2016) kirjutatakse, et retsepti tõid Lohusuusse Venemaalt tulnud vanausulised, sellest ka nimetus. Põhjaranniku retseptis oli mune 4, Peipsimaa retseptide kalendris 3-4. 

LISA KOMMENTAAR