Täidetud paprikad feta ja spinatiga

Spinati, feta ja mozzarella juustuga täidetud punased paprikad.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 küpset punast paprikat

2 sl oliiviõli

170 g külmutatud hakitud spinatit või spinat-ruutlehikut

130 g murendatud fetajuustu

1 muna

3 sl riivitud juustu (nt Mozzarella+Cheddar)

2 hakitud küüslauguküünt

0,5 tl purustatud musta pipart

0,25 tl tšillihelbeid

4 viilu Mozzarella juustu

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Pane ahjupannile, nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. 

Samal ajal haki (vajadusel sulatatud) spinat peeneks, suru hästi kuivaks. 

Sega suures kausis hakitud spinat, murendatud fetajuust, muna, riivitud juust, hakitud küüslauk. Maitsesta musta pipra ja tšillihelvestega, sega hoolega. (Soola pole lisada vaja, sest juust on soolane). 

Võta paprikad ahjust välja. Täida spinati-juustuseguga. Aseta igale paprikale mozzarella-viil.

Küpseta veel umbes 30 minutit või kuni paprikad on pehmed ja juust kuldne ja kenasti sulanud. 

Puista peale hakitud petersell ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Täidetud paprikad säilivad kinnises karbis külmkapis kuni 3 päeva. Soojenda ahjus või mikrolaineahjus, kuni paprikad on läbi kuumenenud. 
  • Sügavkülmutamiseks: lase paprikatel täielikult jahtuda. Siis pane kaanega karpi. Säilib sügavkülmas kuni 2 kuud. Serveerimiseks kuumuta ahjus läbi. 
  • Kuumutamine: kuumuta 180-kraadises ahjus hoolikalt läbi. Kui kasutad mikrolaineahju, siis kata paprikad kaanega ja kuumuta keskmisel kuumusel, et paprikad ära ei kuivaks. 
  • Serveeri omaette einena. Võid serveerida ka supi kõrvale, koos värske salatiga ja/või krõbeda koorikuga nisuleivaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR