100-120 g surimi pulki
4 viilu röstsaia
2-3 cm jupp ingverijuurt riivituna
1 suurem küüslauguküüs riivituna
1 muna (krõbedama versiooni jaoks kasuta ainult munavalget)
1 sl sojakastet
30 g seesamiseemneid
Soovi korral:50 ml seesamiõli
dippimiseks Sriracha + majoneesi või magusat tšillikastet
Kui soovid, siis võid esmalt saiaviiludele mõlemale poolele seesamiõli niristada ja natukeseks seisma panna.
Haki surimi-pulgad, sega riivitud ingveri, riivitud küüslaugu, sojakastme ja muna(valge)ga pastaks. Seda võib ka köögikombainis teha, aga võib ka jätta müned surimi-tükid suuremaks. Määri surimi-segu saiaviiludele. Suru tugevasti vastu saia.
Puista peale ühtlane kiht seesamiseemneid ja vajuta ka need segu sisse kinni.
Küpseta 200-kraadises ahjus või kuumaõhufritüüris umbes 10 minutit, kuni sai on krõbe ja kate kenasti pruunistunud.
Lõika iga sai diagonaalselt pooleks või lausa neljaks kolmnurgaks. Serveeri soovi korral dipikastmega (3 osa majonees + 1 osa srirachat).
Retsept mugandatud siit.
Tegin lumekrabiga, lõikasin valmis saiad kaheks. Teeksin teinekordki, aga võib-olla ilma seesamiseemneteta, sest need jäid hambavahedesse kinni :D
Surimi ‘Prawn’ Toast
"Prawn toast"/"Shrimp toast" (hiina k. 蝦多士, kantoni haa dō si) ehk röstsai krevetimäärdega on populaarne eelroog Briti hiinakates, kuulub dim sumide hulka. Roog on varajane fusion-toit Hong Kongist, kus sealses köögis armastatud krevetipasta pandi Läänest pärit röstsaia peale. Kantonikeelne nimi 'haa dō si' ongi kokku pandud sõnadest 'haa' (krevett) ja 'dō si' (röstsai). Roog on levinud kaubateede kaudu Jaapanisse, Vietnami ja Taisse. Läänemaade hiinakates on see populaarne eelroog. Briti saartel ja Austraalias lisatakse tavaliselt ka seesamiseemneid.