2 sl maisitärklist
1 tl peenikest soola
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl jahvatatud nelki
1 tl Cayenne'i pipart
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl õli
750 g kanakintsuliha
Kapsasalat:1 suur spargelkapsa- ehk brokoliõisik
300 ml Kreeka jogurtit
4 sl õli
1 tl sinepipulbrit
1 sl sinepiseemneid
0,5 tl soola
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:meelepärast lameleiba, nt lavašši või pitasid
Kuumuta ahi 180°C (pöördõhuga 160°C). Määri umbes liitrine keeksivorm kergelt õliga.
Šavarma jaoks sega kausis maisitärklis, sool, vürtsköömned, koriandriseemned, paprikapulber, kollajuur, nelk, Cayenne ja kaneel.
Lõika kanakintsulihatükid pooleks, pane kaussi. Sega juurde õli, siis puista peale vürtsisegu. Sega hoolega läbi.
Nüüd laota kanatükid keeksivormi kenasti kihiti, suru kokku.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit.
Valmista samal ajal kapsasalat. Lõika brokoli õhukesteks viiludeks, pane kaussi.
Pane jogurt teise kaussi.
Kuumuta pannil õli, lisa sinepiseemned ja -pulber ja kuumuta, kuni need praksuma hakkavad. Siis kalla sinepiõli jogurtile, lisa sool ja sega läbi. Kalla jogurtisegu brokolile, lisa hakitud petersell. Sega.
Kui šavarma on valmis, siis võta ahjust välja ja lase 10-15 minutit tõmmata. (Lihamahlad imenduvad tagasi liha sisse).
Kummuta vormist välja, siis lõika viiludeks.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kiidame! 1 tl soola ja 1 tl Cayenne'i oli väga paras. Järgmisel korral proovin võib-olla raskuseks teise keeksivormi peale panna, siis jääb äkki tihkem see šavarma osa, aga igatahes teeme veelgi.
Nadiya Hussaini kanašavarma
Tuntud briti toidukirjutaja Nadiya Hussaini retsept.