Nadiya Hussaini kanašavarma

Tuntud briti toidukirjutaja Nadiya Hussaini retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl maisitärklist

1 tl peenikest soola

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl paprikapulbrit

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl jahvatatud nelki

1 tl Cayenne'i pipart

1 tl jahvatatud kaneeli

2 sl õli

750 g kanakintsuliha

Kapsasalat:

1 suur spargelkapsa- ehk brokoliõisik

300 ml Kreeka jogurtit

4 sl õli

1 tl sinepipulbrit

1 sl sinepiseemneid

0,5 tl soola

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

meelepärast lameleiba, nt lavašši või pitasid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C (pöördõhuga 160°C). Määri umbes liitrine keeksivorm kergelt õliga. 

Šavarma jaoks sega kausis maisitärklis, sool, vürtsköömned, koriandriseemned, paprikapulber, kollajuur, nelk, Cayenne ja kaneel. 

Lõika kanakintsulihatükid pooleks, pane kaussi. Sega juurde õli, siis puista peale vürtsisegu. Sega hoolega läbi. 

Nüüd laota kanatükid keeksivormi kenasti kihiti, suru kokku. 

Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit. 

Valmista samal ajal kapsasalat. Lõika brokoli õhukesteks viiludeks, pane kaussi. 

Pane jogurt teise kaussi.

Kuumuta pannil õli, lisa sinepiseemned ja -pulber ja kuumuta, kuni need praksuma hakkavad. Siis kalla sinepiõli jogurtile, lisa sool ja sega läbi. Kalla jogurtisegu brokolile, lisa hakitud petersell. Sega. 

Kui šavarma on valmis, siis võta ahjust välja ja lase 10-15 minutit tõmmata. (Lihamahlad imenduvad tagasi liha sisse). 

Kummuta vormist välja, siis lõika viiludeks. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui šavarmat jääb üle, siis pane külmkappi kinnises karbis. 
  • Valmis šavarma võib ka sügavkülma panna kuni kuuks ajaks. 
  • Algretseptis oli soola ja Cayenne'i oluliselt rohkem (mõlemat 1 sl). Piisab 1 tl. 
  • Kuna kollajuur värvib keeksivormi kuldseks, siis suured šavarmaküpsetajad võivad selle roa jaoks eraldi keeksivormi osta. 
  • Šavarma ise on gluteenivaba, munavaba, laktoosivaba ja kaseiinivaba. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.04.2025 11:07

Kiidame! 1 tl soola ja 1 tl Cayenne'i oli väga paras. Järgmisel korral proovin võib-olla raskuseks teise keeksivormi peale panna, siis jääb äkki tihkem see šavarma osa, aga igatahes teeme veelgi.