11 luu ja nahata kanakintsu
1 sl oliiviõli
1 sidruni peenelt riivitud koor ja 0,5 sidruni mahl
5 hakitud küüslauguküünt
1 tl peenikest soola (triiki!)
1 tl kuivatatud punet
0,25 tl Kreeka maitseainesegu
4 sl maitsestamata jogurtit
Kuumuta ahi 200C.
Sega kausis kanakintsud ja lõik ülejäänud ained omavahel.
Laota kanakintsud keeksivormi tihedasti üksteise kõrvale ja peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 40-50 minutit või kuni kana on pealt pruunistunud ja seest läbinisti küps. (Kui küpsetamise ajal tundub, et keeksivormis on liiga palju vedelikku ja kana ei küpse, siis võid selle ettevaatlikult vormist välja kallata). Viimastel minutitel võid ka grillrežiimi sisse lülitada.
Serveeri pitaleiva või lavaššiga, kõrvale paku köögivilju, riisi, tzatziki-kastet, Kreeka sidrunikartuleid vms.
Retsept mugandatud siit.
Kui pere on nälga suremas - ja meil on viieliikmeline pere - siis ilupiltideks aega ei jää üldiselt. Aga roog oli väga maitsev!
Lihtne kana-gyros
Keeksivormis küpsetatud gyros kanakintsulihast.