Lihtne kana-gyros

Keeksivormis küpsetatud gyros kanakintsulihast.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

11 luu ja nahata kanakintsu

1 sl oliiviõli

1 sidruni peenelt riivitud koor ja 0,5 sidruni mahl

5 hakitud küüslauguküünt

1 tl peenikest soola (triiki!)

1 tl kuivatatud punet

0,25 tl Kreeka maitseainesegu

4 sl maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Sega kausis kanakintsud ja lõik ülejäänud ained omavahel. 

Laota kanakintsud keeksivormi tihedasti üksteise kõrvale ja peale. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 40-50 minutit või kuni kana on pealt pruunistunud ja seest läbinisti küps. (Kui küpsetamise ajal tundub, et keeksivormis on liiga palju vedelikku ja kana ei küpse, siis võid selle ettevaatlikult vormist välja kallata). Viimastel minutitel võid ka grillrežiimi sisse lülitada.

Serveeri pitaleiva või lavaššiga, kõrvale paku köögivilju, riisi, tzatziki-kastet, Kreeka sidrunikartuleid vms.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.05.2025 20:42

Kui pere on nälga suremas - ja meil on viieliikmeline pere - siis ilupiltideks aega ei jää üldiselt. Aga roog oli väga maitsev!