Rammus porrusupp

Edinburghis elades-töötades oli mul 2003. aasta kevadel parlamendiprogrammis portsu ameerika noorte seas ka üks vanem saksa tudeng (st nii umbes 35ne, nii et üldsegi mitte vana tegelikult, lihtsalt 20-aastaste ameeriklastega võrreldes). Saime headeks sõpradeks ning käisime mitu korda teineteise juures söömas.
See on siis Andrea porrusupi "Beef-a-Leeky Soup" retsept. Andreal oli seda suur-suur aurav potitäis. Imemaitsev ja kindlasti mitte kaalujälgijatele!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

2-3 tk sibulat

2-3 tk küünt küüslauku

100-150 g hakitud peekonit

250-500 g looma- hakkliha

soola

purustatud musta pipart

2-5 tk puhastatud porrut (valget varreosa)

2 sl nisujahu

1 l kuuma kana- puljongit

valget veini

piima

tšillipulbrit

hakitud maitserohelist

200 g Philadelphia toorjuustu

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk ja prae pannil väheses oliivõlis klaasjaks.
Lisa hakitud peekon ning prae, kuni peekonirasv on välja sulanud.
Lisa hakkliha ja pruunista.
Maitsesta soola ja pipraga.
Haki porrud peeneks ja lisa potti. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit.
Lisa jahu, sega hoolega. Lisa kanapuljong ja sega hoolega, nii et jahu tükki ei läheks.
Lisa vein ja piim, sega.
Sega juurde maitseained (tšilli, maitseroheline).
Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.
Lisa toorjuust ja kuumuta uuesti läbi.
Serveeri.

NB! Supp on veelgi maitsvam järgmisel päeval, vajadusel maitsesta uuesti.
LISA KOMMENTAAR