Sealihavardad satay kastmega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g seafileed

2 sl maapähkliõli

2 sl vähesoolast sojakastet

Satay-kaste:

150 ml väherasvast kookospiima

1 tl Tai punast karripastat

1 sl vedelat mett

2 sl maapähklivõid

2 tl vähesoolast sojakastet

1 sl majoneesi

2 laimi mahl

Serveerimiseks:

laimisektoreid

Valmistamine

Lõika sealiha ampsusuurusteks kuubikuteks. Pane lihakuubikud kaussi, lisa maapähkliõli ja sojakaste. Lase külmkapis paar tundi maitsestuda. 

Satay-kastme jaoks kuumuta kookospiima ja karripastat väikeses potis umbes 2 minutit. Siis sega hulka mesi, maapähklivõi ja sojakaste. Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Siis sega hulka majonees ja laimimahl.

Lüki sealihakuubikud 8 keskmise suurusega grillvarda otsa. Küpseta grillill või BBQ-restil 3-4 minutit igalt poolt, kuni lihakuubikud on läbinisti küpsed. 

Pintselda satay-kastmega, siis grilli veel 30 sekundit iga külje pealt. 

Serveeri ülejäänud satay-kastmega. Kõrvale paku laimisektoreid.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta veganlikku või munavaba majoneesi
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet

Loe veel:

Hellmann'si retsep, võetud ajakirjast Delicious (juuli 2013)

LISA KOMMENTAAR