Krõbe peekon, vürtsikas kimtši ja pehmed udon-nuudlid on tore kooslus. Sobib ka argiõhtuteks.
140 g peekonit
2,5 dl kimtšit
4 muna
1 sl mahedamaitselist õli
250 g udon-nuudleid
1-2 sl võid
1,5 sl Jaapani sojakastet
2 viilutatud talisibulat
1,5 sl röstitud seesamiseemneid
Lõika peekon ribadeks. Haki kimtši jämedalt. Prae munad õlis nii, et munakollane jääb veel pehmeks (ehk nn härjasilmad).
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele.
Prae peekon pannil krõbedaks. Siis sega nuudlite, kimtši, või ja sojakastega. Kuumuta läbi.
Sega juurde roheline sibul. Jaota kaussidesse, tõsta igale portsule praetud härjasilma-muna ja puista peale seesamiseemneid.
Retsept on mugandatud siit.
Udon-nuudlid kimtšiga
Krõbe peekon, vürtsikas kimtši ja pehmed udon-nuudlid on tore kooslus. Sobib ka argiõhtuteks.