Udon-nuudlid kimtšiga

Krõbe peekon, vürtsikas kimtši ja pehmed udon-nuudlid on tore kooslus. Sobib ka argiõhtuteks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

140 g peekonit

2,5 dl kimtšit

4 muna

1 sl mahedamaitselist õli

250 g udon-nuudleid

1-2 sl võid

1,5 sl Jaapani sojakastet

2 viilutatud talisibulat

1,5 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Lõika peekon ribadeks. Haki kimtši jämedalt. Prae munad õlis nii, et munakollane jääb veel pehmeks (ehk nn härjasilmad).

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. 

Prae peekon pannil krõbedaks. Siis sega nuudlite, kimtši, või ja sojakastega. Kuumuta läbi. 

Sega juurde roheline sibul. Jaota kaussidesse, tõsta igale portsule praetud härjasilma-muna ja puista peale seesamiseemneid.

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks jäta peekon lisamata. Maitset on ikka piisavalt. Sel juhul tuleb ka kontrollida, et kimtši on vegetaarlastele sobiv. 
  • Algretsepti juures kommentaarides soovitati peekoni asemel ka suitsutofut kasutada. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR