Kausiroog kurgi, ingveri ja sealihaga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g jasmiiniriisi

2 sl rapsi- või oliiviõli

u 500 g sea sisefileed

5 sl Teriyaki kastet

2 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

2 tl riivitud värsket ingverit

6 sl hakitud röstitud maapähkleid (arahhis)

4 sl röstitud sibulahelbeid

2 sl seesamiseemneid

2 peenikesteks ribadeks lõigatud porgandit

2 õhukeselt viilutatud lühikest kurki või 1 pikk kurk

suur peotäis mungoa idandeid

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele.

Eemalda seafileelt ümbritsev kelme, lõika liha õhukesteks viiludeks. Kuumuta suurel praepannil õli, siis lisa sealihalõigud ja prae need tugeval kuumusel mõlemalt poolt küpseks. Lisa pannile Teriyaki kaste ja magus tšillikaste ning prae segades umbes 1-2 minutit, kuni sealihaviilud on kenasti kastmega koos.  Lisa pannile riivitud ingver ja kuumuta 30 sekundit, kuni ingver on soe. Tõsta pann tulelt.

Sega kausis hakitud pähklid, röstitud krõbe sibul ja seesamiseemned.

Serveerimiseks tõsta riis madalatesse kaussidesse. Lõika sealiha viiludeks, säti riisi kõrvale. Säti kaussi ka porgandiribad, kurgiviilud ja mungoaidandid. Nirista peale pannile kogunenud Teriyaki-kaste. Puista peale pähkli-sibula-seemnesegu.

Serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR