Birma kuldne kõrvitsakarri

Shwe Hpayone-thi Chet

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

90 ml ehk 6 sl maapähkliõli või muud mahedamaitselist õli

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl paprikapulbrit

8 värsket või kuivatatud karrilehte

2 sibulat

1 talisibul või paar rohelist sibulat

4 küüslauguküünt

2 cm jupp ingverijuurt

1 kabotša kõrvits või keegelkõrvits

1 sl suhkrut

1 tl krevetipastat (belacan)

300 ml vett

2 sl kalakastet

Valmistamine

Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Koori küüslauguküüned, lõika viiludeks. Viiluta talisibul. Koori ingver ja lõika viiludeks. Koori kõrvits, lõika pooleks, eemalda seemned ja säsi ning lõika kõrvits seejärel suurteks kuubikuteks. 

Kuumuta õli potis tugeval tulel. 

Lisa kollajuur, koriander, vürtsköömned, papruka ja karrilehed. Lase mõned sekundid õlis sisiseda.

Siis alanda kuumus, lisa sibul, talisibul, küüslauk ja ingver. Hauta hästi tasasel tulel, kuni sibulaviilud on aromaatsed ja pehmed ning kohati krõbedad. 

Lisa kõrvitsakuubikud, suhkur, krevetipasta ja vesi. Sega läbi, siis kata pott kaanega. Hauta kaane all umbes 25 minutit või kuni kõrvits on pehme.

Maitsesta kalakastmega, sega uuesti läbi. 

Serveeri aurutatud riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse ja veganliku versiooni jaoks asenda krevetipasta ja kalakaste 2-3 sl Jaapani misopastaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR