200 g võid või võimargariini
300 g e. 5 dl nisujahu
1 tl soola
1 dl külma vett
Täidis:1 porru
1 (roheline) paprika
1-2 dl kivideta (rohelisi) oliive
suur peotäis hakitud värsket tilli
2 dl kohvikoort
150 g Saare hapukoort
3 muna
150 g riivitud juustu (nt Emmental ja Mozzarella)
soola ja musta pipart
Taina jaoks sega kausis jahu ja sool, siis haki juurde või ja sega purutainaks. Lisa või ja suru tainas kokku.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rulli jahuse tainarulli või pressi jahuste käte abil ahjuplaadisuuruseks.
Lõika porru pikuti pooleks, loputa hoolega ja siis haki. Poolita paprika, eemalda seemne ja lõika paprika kuubikuteks. Nõruta oliivid, lõika pooleks. Nõruta tuunikalakonservid, murra kala kahvli abil tükkideks. Haki till. Sega kõik omavahel, siis laota täidis ühtlase kihina tainale.
Sega rõõsk koor, hapukoor ja munad omavahel, maitsesta soola-pipraga. Kalla täidisele.
Puista peale riivitud juust.
Küpseta 225-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ja juust sulanud.
Retsept siit.
Väga mõnus tuunikalapirukas
Suur vahemereliste maitsetega plaadipirukas. Täidises on tuunikalakonserv, porru, oliivid ja rohkelt juustu.