Väga mõnus tuunikalapirukas

Suur vahemereliste maitsetega plaadipirukas. Täidises on tuunikalakonserv, porru, oliivid ja rohkelt juustu.

Kogus
u 20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g võid või võimargariini

300 g e. 5 dl nisujahu

1 tl soola

1 dl külma vett

Täidis:

1 porru

1 (roheline) paprika

1-2 dl kivideta (rohelisi) oliive

2 tuunikalakonservi

suur peotäis hakitud värsket tilli

2 dl kohvikoort

150 g Saare hapukoort

3 muna

150 g riivitud juustu (nt Emmental ja Mozzarella)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Taina jaoks sega kausis jahu ja sool, siis haki juurde või ja sega purutainaks. Lisa või ja suru tainas kokku. 

Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rulli jahuse tainarulli või pressi jahuste käte abil ahjuplaadisuuruseks. 

Lõika porru pikuti pooleks, loputa hoolega ja siis haki. Poolita paprika, eemalda seemne ja lõika paprika kuubikuteks. Nõruta oliivid, lõika pooleks. Nõruta tuunikalakonservid, murra kala kahvli abil tükkideks. Haki till. Sega kõik omavahel, siis laota täidis ühtlase kihina tainale. 

Sega rõõsk koor, hapukoor ja munad omavahel, maitsesta soola-pipraga. Kalla täidisele.

Puista peale riivitud juust. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ja juust sulanud. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2024 09:46

Meie perele väga meeldis. Andis väga kenasti ka väiksemateks tükkideks lõigata, nii et sobiks hästi ka suuremale seltskonnale pakkuda nt Rootsi laual.

Maalt ja hobusega
postitatud 23.10.2024 00:16

Võtan plaani!