Kitchri

Iraagi roog. Serveeri niisama või koos maitsestamata jogurtiga.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud suur sibul

2 tükeldatud küpset tomatit

10 peenelt hakitud küüslauguküünt

2,5 dl punaseid läätsesid

5 dl basmatiriisi

1,25 dl õli praadimiseks

4 sl ehk 60 ml tomatipastat

8,5 dl vett

1 sl soola

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Haki sibul peeneks, tükelda tomatid. Pane eraldi kaussidesse. 

Peenesta küüslauguküüned väikeses köögikombainis või haki hästi peeneks. 

Pese riis ja läätsed sõelal hoolega, nõruta. (Kui sul on suur sõel, saad mõlemad korraga pesta; kui sõel on väike, siis pese riis ja läätsed eraldi).  

Kuumuta pool õlist (u 4 sl) mittenakkuvas potis või suurel kõrgete äärtega pannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae segades klaasjaks ja kergelt kuldseks.

Siis lisa potti tomatid ja kuumuta mõned minutid, kuni tomatid pehmenevad. 

Samal ajal sega tomatipasta veega. 

Kui tomat on pehme, lisa potti pestud riis ja pestud läätsed. Sega hoolega. 

Kalla peale veega segatud tomatipasta. Lisa sool, sega hoolega. Kata pott kaanega ja kuumuta keemiseni, siis sega õrnalt läbi. Kata pott uuesti kaanega, alanda kuumus madalaks ja lase roal umbes 15 minutit podiseda. 

Riisi hautamise ajal valmista ette küüslauk. Kuumuta väikeses potis ülejäänud õli (u 4 sl). Lisa peenestatud küüslauk ja prae tasasel tulel, kuni küüslauk on kergelt kuldne. Ära kõrveta! Kui küüslauk on kuldne, siis sega hulka jahvatatud vürtsköömned. Sega hoolega. 

Kui riis on valmis, siis eemalda potilt kaas ja kalla roale kuum küüslaugu-vürtsköömne õli. Sega õrnalt läbi.

Kaunista värske peterselliga ja serveeri.

Loe veel:

Retsept siit, siin on ka Sivan's Kitchen video.

LISA KOMMENTAAR