Taani kartulivõileib tillikastmega

Taani kartulivõileib (kartoffelmad) tilli-kodujuustukastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kodujuustukaste:

200 g kodujuustu

1 keedetud muna

1 tl riivitud sidrunikoort ja 2 tl mahla

1 dl tillivõrseid

soola ja musta pipart

Praetud sibul:

15 g võid

3 punast sibulat

Võileib:

6 viilu rukkileiba

800 g jahtunud keedetud kartuleid

350 g viilutatud värsket kurki

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

värsket tilli ja hakitud soolatud india pähkleid või muid soolapähkleid

Valmistamine

Valmista esmalt kodujuustukaste.Pane kõik ained köögikombaini, töötle ühtlaseks kreemiks (u 3 minutit). Pane vähemalt 15 minutiks külmkappi maitsestuma, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. 

Sibulate jaoks sulata või pannil. Koori sibulad, lõika pool sibulatest poolratasteks ja prae pannil võid tugeval kuumusel umbes 3 minutit, sega pidevalt. Haki ülejäänud sibul peeneks. 

Aseta rukkileivaviilud taldrikule, määri peale kodujuustukreemi. Siis laota peale kartuliviilud, kurgiviilud, praetud sibul ja hakitu toores sibul. 

Maitsesta soola-pipraga, kaunista tillioksa ja soovi korral ka soolapähklitega.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR