200 g kodujuustu
1 keedetud muna
1 tl riivitud sidrunikoort ja 2 tl mahla
1 dl tillivõrseid
soola ja musta pipart
Praetud sibul:15 g võid
3 punast sibulat
Võileib:6 viilu rukkileiba
800 g jahtunud keedetud kartuleid
350 g viilutatud värsket kurki
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:värsket tilli ja hakitud soolatud india pähkleid või muid soolapähkleid
Valmista esmalt kodujuustukaste.Pane kõik ained köögikombaini, töötle ühtlaseks kreemiks (u 3 minutit). Pane vähemalt 15 minutiks külmkappi maitsestuma, siis maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Sibulate jaoks sulata või pannil. Koori sibulad, lõika pool sibulatest poolratasteks ja prae pannil võid tugeval kuumusel umbes 3 minutit, sega pidevalt. Haki ülejäänud sibul peeneks.
Aseta rukkileivaviilud taldrikule, määri peale kodujuustukreemi. Siis laota peale kartuliviilud, kurgiviilud, praetud sibul ja hakitu toores sibul.
Maitsesta soola-pipraga, kaunista tillioksa ja soovi korral ka soolapähklitega.
Retsept mugandatud siit.
Taani kartulivõileib tillikastmega
Taani kartulivõileib (kartoffelmad) tilli-kodujuustukastmega.