Sansibari Baharat

"Bahārāt" tähendab araabia keeles 'vürtse' ning see jahvatatud vürtside segu on laialdaselt kasutuses lambaliha, kala, kana, veiseliha ja suppide maitsestamiseks, samuti võib seda lihtsalt lauavürtsina kasutada.

Kogus
u 1 kg
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g musta pipra teri

70 g kardemonikupraid

80 g muskaatpähklit (terveid)

200 g kaneelikoort

100 g nelki

300 g vürtsköömneid

200 g koriandriseemneid

Valmistamine

Sega kõik vürtsid ahjuplaadil. Rösti 15 minutit 160-kraadises ahjus, siis lase veidi jahtuda ja seejärel jahvata pulbriks. 

Nipid ja soovitused:

Omaani/Sansibari juurtega Briti toidukirjutaja Dina Macki retsept on siit.

LISA KOMMENTAAR