Baharat

"Bahārāt" tähendab araabia keeles 'vürtse' ning see jahvatatud vürtside segu on laialdaselt kasutuses lambaliha, kala, kana, veiseliha ja suppide maitsestamiseks, samuti võib seda lihtsalt lauavürtsina kasutada.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl musta pipart

2 sl koriandriseemneid

2 sl jahvatatud kaneeli

2 sl nelki

4 sl vürtsköömneid

1 tl kardemoni

2 sl jahvatatud muskaatpähklit

4 sl paprikapulbrit

Valmistamine

Sega maitseained omavahel. Peenesta uhmris või kohviveskis.
Säilita õhukindlas purgis.

Loe veel:

Konkreetne retsept on pärit Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (3/2010)

LISA KOMMENTAAR