Paksoi krevettidega

Põnevad maitsed!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud tiigerkrevette (kooritud, keedetud või keetmata), sulatatud ja nõrutatud

2 paksoid

2 sl röstitud seesamiseemneid

1 sl maapähkliõli või rapsiõli

Marinaad:

1 sl kalakastet

2 sl pruuni suhkrut (nt muscovado)

2 sl sojakastet

1 tl riivitud värsket ingverit

1 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel, vaata, et suhkur lahustuks. Lisa krevetid, sega läbi ja jäta u 20 minutiks maitsestuma.

Eemalda paksoilehed varrelt ja vajadusel lõika pooleks. Paksoivars lõika pikuti pooleks.

Kuumuta suur prae- või vokkpann keskmiselt tugeval kuumusel.

Rösti seesamiseemned kuival pannil kuldseks, siis tõsta taldrikule jahtuma.

Lisa pannile u 2 tl õli, kuumuta. Lisa paksoivarred ja prae neid segades 4 minutit. Lisa paksoilehed ja prea veel 1-2 minutit. Tõsta praetud paksoilehed vaagnale, kata fooliumiga ja hoia soojas.

Lisa viimane teelusikatäis õli pannile. Tõsta krevetid kurnlusikaga marinaadist välja, lisa pannile. Prae 2-3 minutit, kuni krevetid on küpsenud (toored krevetid) või lihtsalt läbi kuumenenud (keedetud krevetid).   

Lisa marinaad, kuumuta veel 1-2 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.

Tõsta praetud krevetid ja kaste paksoilehtedele. Puista peale röstitud seesamiseemned ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on kodus juhtumisi Indoneesia magusat sojakastet (ketjap manis), siis kasuta seda. Võta 3 sl magusat sojakastet, suhkrut lisa vaid 1 sl ja tavaline sojakaste jäta lisamata.

Idee siit, mugandatud. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR