450 g veiseliha (flank steak)
2 tl mahedamaitselist õli
2 tl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
1 tl sojakastet
1 sl maisitärklist
1 sl vett
0,25 tl söögisoodat
Kaste:60 ml e. 4 sl helepruuni suhkrut
180 ml kuuma vett või veise- või kanapuljongit
60 ml e. 4 sl sojakastet
1 tl tumedat sojakastet soovi korral
Paneerimiseks:1,25 dl maisitärklist
Praadimiseks:1,5 dl mahedamaitselist õli
Lisaks:1 tl hakitud ingverit
8 väikest kuivatatud tšillikauna
3 hakitud küüslauguküünt
4 viilutatud talisibulat (u 5 cm jupid)
1,5 sl maisitärklist + 2 sl vett
Lõika liha ristikiudu 6 mm paksusteks viiludeks. Sega lihalõigud õli, Shaoxingi riisiveini, sojakastme, maisitärklise, vee ja söögisoodaga. Lase tund aega maitsestuda. (Liha peaks üsna mahlane välja nägema; kui tundub kuiv, siis lisa lusikatäis vett).
Sega kastmeaained väikeses kausis. Esmalt sulata suhkur kuumas vees või puljongis, siis lisa tavaline ja tume sojakaste.
Kasta marineeritud lihalõigud maisitärklisesse (ehk paneeri).
Kuumua 1,6 dl õli vokkpannis tuliseks. Vahetult enne suitsemistäppi pane lihalõigud õlisse. Prae minut aega ühelt ja minut aega teiselt poolt, kuni lihalõigud on kergelt krõbedad.
Alanda kuumust, tõsta lihalõigud taldrikule.
Kalla õli pannilt (võid kasutada mõne muu roa valmistamisel), jättes alles umbes 1 sl.
Kuumuta õli, lisa ingver ja kuivatatud tšillid. (Kui soovid vürtsikamat rooga, murra 1-2 tšillit esmalt katki9.
15 sekundi pärast lisa küüslauk ja talisibula valged jupid. Kuumuta segades 15 sekundit, siis sega juurde kastmeained.
Lase 2 minutit kastmel podiseda, siis sega juurde maisitärklise-vee segu. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud nii palju, et katab puulusika selja.
Lisa veiselihaviilud ja talisibula roheline osa. Sega kõike kuumutades umbes 30 sekundit - sibul peaks veidi "närtsima", lihalõigud kastmega kaetud olema.
Serveeri aurutatud riisiga.
Retsept siit.
Mongoolia veiseliha (keerulisem variant)
Mongoolia veiseliha on populaarne roog restoranides (üks popimaid rooge USA hiinakates), siin kodune variant.