200 g kuskussi või peenikest bulgurit
1 tl peenikest soola või 2 tl Maldoni soolahelbeid
0,25 tl paprikapulbrit
1 sl riivitud ingverit
250 g värskelt keedetud vett
1 hakitud väike punane sibul
1 sidruni pressitud mahl
300 g kirsstomateid
1 tl küüslauguga oliiviõli
4 sl hakitud värsket koriandrit
Pane kuskuss kuumakindlasse kaussi. Lisa sool, paprikapulber ja riivitud ingver. Sega läbi, siis kalla peale kuum vesi. Kata kauss toidukilega või kaanega ja lase kuskussil paisuda.
Haki punane sibul peeneks, pane kaussi. Pigista peale sidrunimahl ja lase seista.
Lõika kirsstomatid pooleks, pane kaussi. Nirista peale küüslaugune oliiviõli, sega kergelt läbi.
Kui kuskuss on paisunud, siis sega kahvliga õhulisemaks. Sega juurde kirsstomatid ja sidrunimahla-sibulasegu. Sega juurde pea kogu koriander, siis maitsesta vajadusel veel soolaga.
Puista peale ülejäänud koriander ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Poes kuskussi polnud, aga õnneks oli kodus peenikest bulgurit, nii et sain ikka teha pühadeks. Igati mõnus taimne lisand lauale.
Kirsstomati kuskuss