4 viilu rukkileiba
200 g Viči traditsioonilist heeringafileed, tükeldatuna
3 keedetud muna, hakituna
200 g värsket kurki, hakituna
2-3 redist, hakituna
1 punane sibul, hakituna
3-4 sl majoneesi
veidi sidrunipipart
värsket tilli, hakituna
Rösti leivad krõbedaks. Jahuta.
Valmista munasalat. Selleks tõsta kaussi hakitud muna, kurk, redis ja punane sibul (jäta veidi hakitud sibulat kaunistamiseks). Lisa majonees, sidrunipipar, sool ja värske hakitud till. Sega läbi.
Tõsta salatit röstitud leibadele, aseta sinna peale heeringafilee. Kaunista kurgi ja rediseviilude, hakitud punase sibula ja maitserohelisega.
Viimistle paari keeru musta pipraga.
Serveeri kohe, sest seistes vettib leib läbi.
Retsept ja foto: Tuuli Mathisen/VICI
Suupisteleib heeringa ja munasalatiga
Mõnus kerge suupiste, kus röstitud leivale ja heeringale annab krõmpsuva vahekihi munasalat kurgi ja redisega. Selliseid võileibu võid pakkuda argipäeval suurema einevõileivana või siis pidulikematel puhkudel väiksematel leibadel ja suupistetena.