Suupisteleib heeringa ja munasalatiga

Mõnus kerge suupiste, kus röstitud leivale ja heeringale annab krõmpsuva vahekihi munasalat kurgi ja redisega. Selliseid võileibu võid pakkuda argipäeval suurema einevõileivana või siis pidulikematel puhkudel väiksematel leibadel ja suupistetena.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu rukkileiba

200 g Viči traditsioonilist heeringafileed, tükeldatuna

3 keedetud muna, hakituna

200 g värsket kurki, hakituna

2-3 redist, hakituna

1 punane sibul, hakituna

3-4 sl majoneesi

veidi sidrunipipart

soola

värsket tilli, hakituna

Valmistamine

Rösti leivad krõbedaks. Jahuta.

Valmista munasalat. Selleks tõsta kaussi hakitud muna, kurk, redis ja punane sibul (jäta veidi hakitud sibulat kaunistamiseks). Lisa majonees, sidrunipipar, sool ja värske hakitud till. Sega läbi.

Tõsta salatit röstitud leibadele, aseta sinna peale heeringafilee. Kaunista kurgi ja rediseviilude, hakitud punase sibula ja maitserohelisega.

Viimistle paari keeru musta pipraga.

Serveeri kohe, sest seistes vettib leib läbi.

Loe veel:

Retsept ja foto: Tuuli Mathisen/VICI

LISA KOMMENTAAR