Kanafileed seenekastmega

Maitsev sügisene roog, mis valmub kiiresti. Serveeri kartulipudru, riisi või ahjukartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanafileed (4 väikest)

praadimiseks õli

1 sibul

2 küüslauguküünt

500 g värskeid seeni (ideaalis erinevaid) - nt

šiitake seeni või kuningservikuid või shimeji-seeni

1 dl portveini

1 sl palsamiäädikat

250 ml kanapuljongit

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

paksendamiseks maisitärklist soovi korral

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli või murulauku

Valmistamine

Suured kanafileed lõika horisontaalselt kaheks, väikesed jäta terveks (igale sööjale arvesta üks filee või eskalopp). 

Pruunista kanafileed pannil õlis mõlemalt poolt, maitsesta soola-pipraga ja tõsta siis kõrvale. 

Koori ja haki sibul ja küüslauk, puhasta seened ja rebi/lõika väiksemateks tükkideks. Pruunista pannil õlis, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud ja seened on kergelt pruunistunud. 

Lisa pannile veidi õli vajadusel, siis lisa pannile sibul ja küüslauk. Hauta, kuni sibul on klaasjas. 

Tõsta veidi kuumust, lisa portvein ja palsamiäädikas. Kuumuta, kuni vedelik on kokku keenud. 

Lisa kanapuljong, siis tõsta kanafileed uuesti pannile. Kata pann kaanega ning lase tasasel tulel podiseda umbes 7-8 minutit või kuni kana on läbinisti küps. 

Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni ja maitsesta soola-pipraga. Siis keeda kaste kokku VÕI paksenda vähese maisitärklisega (sega see sörtsu veega, siis nirista kastme hulka ja keeda mõned minutid). 

Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri (kartulid, kartulipuder, riis). 

Nipid ja soovitused:

  • Kastme värv oleneb kasutatud seentest ning ka sellest, kui hästi neid pruunistada. Kui kaste liiga hele jääb, siis taanlased lisavad tihti paar tilka karamellvärvi (kulør).

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR