500 g kanafileed (4 väikest)
praadimiseks õli
1 sibul
500 g värskeid seeni (ideaalis erinevaid) - nt
šiitake seeni või kuningservikuid või shimeji-seeni
1 dl portveini
1 sl palsamiäädikat
250 ml kanapuljongit
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
paksendamiseks maisitärklist soovi korral
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või murulauku
Suured kanafileed lõika horisontaalselt kaheks, väikesed jäta terveks (igale sööjale arvesta üks filee või eskalopp).
Pruunista kanafileed pannil õlis mõlemalt poolt, maitsesta soola-pipraga ja tõsta siis kõrvale.
Koori ja haki sibul ja küüslauk, puhasta seened ja rebi/lõika väiksemateks tükkideks. Pruunista pannil õlis, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud ja seened on kergelt pruunistunud.
Lisa pannile veidi õli vajadusel, siis lisa pannile sibul ja küüslauk. Hauta, kuni sibul on klaasjas.
Tõsta veidi kuumust, lisa portvein ja palsamiäädikas. Kuumuta, kuni vedelik on kokku keenud.
Lisa kanapuljong, siis tõsta kanafileed uuesti pannile. Kata pann kaanega ning lase tasasel tulel podiseda umbes 7-8 minutit või kuni kana on läbinisti küps.
Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni ja maitsesta soola-pipraga. Siis keeda kaste kokku VÕI paksenda vähese maisitärklisega (sega see sörtsu veega, siis nirista kastme hulka ja keeda mõned minutid).
Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri (kartulid, kartulipuder, riis).
Retsept siit.
Kanafileed seenekastmega
Maitsev sügisene roog, mis valmub kiiresti. Serveeri kartulipudru, riisi või ahjukartulitega.