Valge šokolaadi fudge jõhvikate ja kõrvitsaseemnetega

Vahva maiustus ja ühtlasi ka kingiidee, mis sisaldab natuke poekraami, natuke isetehtut ja sobib hästi rubriiki - “Kingi keeksivorm koos jõulukeeksiga” :)
Täida uued, kinkimiseks mõeldud piparkoogivormid isetehtud fudge’ga või miks mitte ka šokolaadi või browniega. Topeltrõõm saajale ja isetegemisrõõmu jagub ka kinkijale!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g suhkruga kondenspiima

400 g valget šokolaadi

50 g võid

75 g kuivatatud jõhvikaid

75 g röstitud kõrvitsaseemneid või pistaatsiapähkleid

1 tl peenelt riivitud apelsinikoort

Valmistamine

Pese piparkoogivormid puhtaks ja kuivata korralikult. Määri vormid seest kergelt võiga ja aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui kardad, et segu vormi põhjast välja voolab, vooderda vormid väljast poolt fooliumiga.

Kuumuta kondenspiim ja või keskmise suurusega potis tasasel tulel, kuni või on sulanud. Sega pidevalt, et segu põhja ei kõrbeks! Nüüd lisa hakitud šokolaad ja sega, kuni segu on täiesti ühtlane. Lisa kuivatatud jõhvikad, kõrvitsaseemned ja apelsinikoor.

Tõsta segu kohe vormidesse, sest see hakkab jahtudes kiiresti tahenema. Vajadusel soojenda segu uuesti üles, et saaksid mugavamalt vorme täita. Tõsta täidetud vormid 2-4 tunniks külmkappi. Pakenda õhukindlalt ja hoia jahedas. Säilib jahedas kuni nädal.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad pistaatsiapähkleid, siis need võivad olla ka soolaga!

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR