Tai frikadelli-nuudlisupp

Maitsekad koriandri-küüslaugu sealihapallid nuudlitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

450 g seahakkliha

0,75 tl jahvatatud valget pipart

1 sl sojakastet

1 sl Tai kalakastet

5 küüslauguküünt

poolt punti värsket koriandrit

Nuudlisupp:

3 talisibulat

1 l kanapuljongit

3 sl sojakastet

2 sl Tai kalakastet

225 g kuivatatud Hiina nisunuudleid (nt Kame)

Valmistamine

Valmista esmalt lihapallid. Pane kaussi hakkliha, valge pipar, sojakaste ja kalakaste. Siis lisa hakitud küüslauk, umbes 4-5 sl hakitud värsket koriandrit. Sega käte abil ühtlaseks hakkmassiks. 

Vormi lihapallikesteks, arvestades u 1 sl jagu hakklihasegu. Tõsta valmis lihapallid suurele taldrikule. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Keeda selles nisunuudlid vastavalt pakendi juhistele. 

Valmista ette supi komponendid. Lõika talisibul õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta teises potis kanapuljong keemiseni. Lisa sojakaste ja kalakaste ning talisibul. Keeda lihapalle supileeme sees jaokaupa 3-5 minutit või kuni need on küpsed ja pinnale kerkivad. (Maitse suppi - vajadusel lisa veel sojakastet või kalakastet).

Kui nuudlid on keenud, siis kurna need ja jaota supikaussidesse. Tõsta peale lihapallisupp. Igale portsjonile lisa kaunistuseks umbes supilusikatäis hakitud koriandrit.

Nipid ja soovitused:

  • Säilita nuudleid ja suppi eraldi kinnistes karpides külmkapis kuni 3 päeva. Serveerimiseks kuumuta nuudlid ja supp üheskoos läbi.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR