450 g seahakkliha
0,75 tl jahvatatud valget pipart
1 sl sojakastet
1 sl Tai kalakastet
poolt punti värsket koriandrit
Nuudlisupp:1 l kanapuljongit
3 sl sojakastet
2 sl Tai kalakastet
225 g kuivatatud Hiina nisunuudleid (nt Kame)
Valmista esmalt lihapallid. Pane kaussi hakkliha, valge pipar, sojakaste ja kalakaste. Siis lisa hakitud küüslauk, umbes 4-5 sl hakitud värsket koriandrit. Sega käte abil ühtlaseks hakkmassiks.
Vormi lihapallikesteks, arvestades u 1 sl jagu hakklihasegu. Tõsta valmis lihapallid suurele taldrikule.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Keeda selles nisunuudlid vastavalt pakendi juhistele.
Valmista ette supi komponendid. Lõika talisibul õhukesteks viiludeks.
Kuumuta teises potis kanapuljong keemiseni. Lisa sojakaste ja kalakaste ning talisibul. Keeda lihapalle supileeme sees jaokaupa 3-5 minutit või kuni need on küpsed ja pinnale kerkivad. (Maitse suppi - vajadusel lisa veel sojakastet või kalakastet).
Kui nuudlid on keenud, siis kurna need ja jaota supikaussidesse. Tõsta peale lihapallisupp. Igale portsjonile lisa kaunistuseks umbes supilusikatäis hakitud koriandrit.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tai frikadelli-nuudlisupp
Maitsekad koriandri-küüslaugu sealihapallid nuudlitega.