Karamellised ahjuõunad

Jamie Oliveri retsept

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmist õuna

50 g võid

50 g pruuni suhkrut

2 peotäit rosinaid või kuivatatud kirsse või kuivatatud aprikoose

hakitud suhkrustatud ingveritükikesi e. ingverisukaadi või veidi riivitud värsket ingverit

1 apelsini riivitud koor

2 sl vedelat mett

Serveerimiseks:

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl suhkrut

näpuotsaga mixed spice vürtsisegu või kaneeli

Valmistamine

Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

Uurista noa või juurviljakoorija otsaga õuntelt südamikud välja. Säti õunad ahjuvormi. 

Pane väikesesse potti või, suhkur, väiksemaks tükeldatud kuivatatud puuviljad, riivitud apelsinikoor ja ingver. Kuumuta kuni või on sulanud ja kõik suhkrukristallid kadunud. Vala täidis õunte sisse ja peale. Lõpuks nirista õuntele mesi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Serveeri õunu maitsestatud ja vahustatud koore ning ahjuvormi põhja valgunud karamellise kastmega. 

Loe veel:

Pildi tegi Kaare Sova
LISA KOMMENTAAR