200 g võid
120 g suhkrut
80 g fariinsuhkrut
3 muna
200 g nisujahu
1,5 tl vanillisuhkrut või 0,5 vanillikauna seemned
1,5 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl ingveripulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
300 g Hokkaido kõrvitsat või või muskaatkõrvitsat
Glasuur:4 dl tuhksuhkrut
2-4 sl vett
2 sl laimimahla
kollast ja punast toiduvärvi
Lisaks:sulatatud tumedat või piimašokolaadi
Valmista esmalt kõrvitsakook. Hõõru või, suhkur ja fariinsuhkur kausis kohevaks ja kreemjaks. Siis klopi ükshaaval juurde munad.
Sega jahu, vürtsid ja küpsetuspulber, siis sõelu muna-suhkru-võivahu hulka. Sega ühtlaseks.
Koori kõrvits, riivi ja lisa koogile (u 300 g).
Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (18x24 cm). Küpseta 175-kraadises ahjus u 45 minutit.
Glasuuri jaosk pane tuhksuhkur kaussi, sega juurde 2 sl vett ja 2 sl laimimahla. Sega läbi, siis värvi oranžiks (umbes 2 sl kollast ja 0,5 sl punast toiduvärvi, aga see oleneb tootjast). Sega, vajadusel lisa vähehaaval veel vett. Kui glasuur on piisavalt vedel, aga parajalt paks, siis määri koogile.
Hoia kooki külmkapis. Enne serveerimist tee sulatatud šokolaadiga peale ämblikuvõrk.
Retsept siit.
Kõrvitsakook
Mahlane kõrvitsakook, mis Halloweeni ajal kaunistatakse oranži tuhksuhkruglasuuriga ning sulatatud šokolaadist ämblikuvõrguga.