Kõrvitsakook

Mahlane kõrvitsakook, mis Halloweeni ajal kaunistatakse oranži tuhksuhkruglasuuriga ning sulatatud šokolaadist ämblikuvõrguga.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

120 g suhkrut

80 g fariinsuhkrut

3 muna

200 g nisujahu

1,5 tl vanillisuhkrut või 0,5 vanillikauna seemned

1,5 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

1 tl ingveripulbrit

2 tl küpsetuspulbrit

300 g Hokkaido kõrvitsat või või muskaatkõrvitsat

Glasuur:

4 dl tuhksuhkrut

2-4 sl vett

2 sl laimimahla

kollast ja punast toiduvärvi

Lisaks:

sulatatud tumedat või piimašokolaadi

Valmistamine

Valmista esmalt kõrvitsakook. Hõõru või, suhkur ja fariinsuhkur kausis kohevaks ja kreemjaks. Siis klopi ükshaaval juurde munad. 

Sega jahu, vürtsid ja küpsetuspulber, siis sõelu muna-suhkru-võivahu hulka. Sega ühtlaseks. 

Koori kõrvits, riivi ja lisa koogile (u 300 g). 

Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (18x24 cm). Küpseta 175-kraadises ahjus u 45 minutit. 

Glasuuri jaosk pane tuhksuhkur kaussi, sega juurde 2 sl vett ja 2 sl laimimahla. Sega läbi, siis värvi oranžiks (umbes 2 sl kollast ja 0,5 sl punast toiduvärvi, aga see oleneb tootjast). Sega, vajadusel lisa vähehaaval veel vett. Kui glasuur on piisavalt vedel, aga parajalt paks, siis määri koogile.

Hoia kooki külmkapis. Enne serveerimist tee sulatatud šokolaadiga peale ämblikuvõrk.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR