Läätse-riisivorm seentega

Ahjus küpsetatud vegetaarne roog.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 õhukeselt viilutatud suur sibul

450 g väiksemaid pruune šampinjone

soola ja musta pipart

250 ml piima

2 muna (suurus L)

250 ml peenelt riivitud Pecorino Romano juustu

1 l keedetud valget või pruuni riisi (maht pärast keetmist)

2 x 400 g konservitud või 6 dl keedetud läätsesid

1,2 dl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Määri 23 x 33 cm ahjuvorm õliga.

Kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel 2 sl oliiviõli. Lisa sibulaviilud ja prae aeg-ajalt segades 8-10 minutit või kuni sibularattad on pehmed, kuldsed ja kergelt karamelliseerunud. 

Samal ajal trimmi seened ja lõika neljaks. Tõsta kuumust, lisa seened pannile. Maitsesta soola-pipraga, siis prae 4-5 minutit või kuni seened on pehmed ja kergelt pruunistunud. Tõsta pann tulelt.

Vispelda suures kausis piim, munad ja peaaegu kogu riivitud juust omavahel. Sega juurde jahtunud keedetud riis, keedetud läätsed (kui kasutad konservitud läätsi, siis loputa ja nõruta need esmalt), seene-sibulasegu ja petersell. Maitsesta soola-pipraga, sega uuesti läbi.

Tõsta segu ahjuvormi, puista peale ülejäänud riivitud juust. 

Kata pealt fooliumiga ning küpseta 15 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit või kuni roog on pealt kuldpruun ja mulksub. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid roa eelmisel päeval ette valmistada, aga ära küpseta. Kata kinni ja hoia kuni küpsetamiseni külmkapis.
  • Valmis roog säilib kaetult külmkapis kuni 5 päeva. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR