Läätse-bolognese

Tummine ja maitseküllane vegetaarne ja veganlik köögiviljaroog pruunide läätsede, šampinjonide ja tomatikastmega. Maitset annavad Itaalia ürdid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 viilutatud porgandit

1 viilutatud sellerivars

300 g viilutatud valgeid šampinjone

120 ml punast veini

3 hakitud küüslauguküünt

2 x 400 g konservitud purustatud tomateid

55 g e. 60 ml kontsentreeritud tomatipastat

500 ml köögiviljapuljongit

200 g kuivi pruune läätsesid

0,5 tl kuivatatud basiilikut

0,5 tl kuivatatud punet

0,5 tl kuivatatud rosmariini

0,5 tl söögisoodat

4 sl e. 10 g hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

225 g spagette

Valmistamine

Kuumuta potis oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul, prae klaasjaks. 

Lisa porgandid, varsseller ja šampinjonid, maitsesta soola-pipraga. Prae umbes 5 minutit või kuni seened on kokku vajunud ja kenasti kuldsed.

Lisa punane vein, kuumuta umbes 5 minutit või kuni vein on aurustunud.

Lisa küüslauk, sega. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, puljong, läätsed, basiiliik-pune-rosmariin ja söögisooda. Sega läbi. 

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase läätsehautisel podiseda umbes 40 minutit või kuni kaste on paksenenud.

Samal ajal keeda spagetid suures potis vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta.

Serveeri spagette läätsekastmega, peale puista värsket peterselli.

Nipid ja soovitused:

  • Spagettide asemel võid kasutada ka suudleid ehk suvikõrvitsanuudleid või spagetikõrvitsat. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR