1,5 kg sea kaelakarbonaadi (kamaraga tükk)
3 sl oliiviõli
3 viilutatud sibulat
1 hakitud sellerivars
2 hakitud porgandit
1 sl hakitud värsket rosmariini
1 sl hakitud värsket tüümiani
100 ml Marsala veini
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 suurt küpset kõvemat pirni kuubikutena
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 170C (pöördõhuga 150C). Tee seakamarasse terava noaga risti-rästi sisselõiked, siis maitsesta liha julgelt soola-pipraga.
Kuumuta õli suures ahjupotis, siis pruunista sealiha ümberringi. Tõsta liha korraks potist välja.
Pane potti sibul, varsseller ja porgand ning kuumuta tasasel tulel umbes 7 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema.
Lisa ülejäänud ained, sega. Siis tõsta potti uuesti ka pruunistatud seakaelakarbonaad.
Kata pott kaanega ning tõsta ahju. Küpseta umbes 5 tundi või kuni potis on rikkaliku maitsega praeleem ja sealiha on täiesti küps ning laguneb koost, kui seda kahvliga rebida.
Võta pott ahjust välja, tõsta kuumus 200C juurde. Pane vaid sealiha panniga uuesti ahju, et kamar krõbedaks muutuks.
Kui kamar on krõbe, võta liha ahjust välja. Rebi sealiha tükkideks ning serveeri koos pirnimaitselise kastmega, mis ahjupotti kogunenud oli.
Georgina Hartley retsept ilmus briti ajalehes The Guardian (22.11.2014)
Rebitud sealiha pirnikastmega
Rebitud sealiha (siin kaelakarbonaad) sobib hästi aeglaselt röstitud pirniga.