1 l seeni - nt
kukeseeni või lehter-kukeseeni
1 sibul
1 sl võid
1 purk punaseid läätsesid
200 g crème fraîche'i või hapukoort
3 dl kukeseenepuljongit (nt fondist)
soola ja musta pipart
pool punti siledalehist peterselli
250 g pehmet sulatatud juustu (nt Valio Koskenlaskija ruoka & dippi)
2 saledat suvikõrvitsat
1 dl riivitud (Emmentali) juustu
Lisaks:vormi määrimiseks võid
hakitud värsket peterselli
Puhasta ja tükelda seened. Haki sibul ja küüslauk. Prae seeni kuival kuumal pannil mõned minutid, siis lisa või, sibul ja küüslauk ja prae veel paar minutit.
Nõruta läätsed, lisa pannile. Lisa hapukoor ja u 1/2 seenepuljongist. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pann tulelt. Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde hakitud petersell.
Sega kausis sulatatud juust ja ülejäänud seenepuljong.
Kuumuta ahi 200C. Määri lasanjevorm võiga.
Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks.
Nüüd pane lasanje kokku. Lao lasanjevormi põhjale kiht suvikõrvitsaviile, siis tõsta peale pool seene-läätsesegust. Siis 3 lasanjeplaati, neile pool sulajuustusegust. Siis jälle kiht suvikõrvitsaviile, neile ülejäänud seene-läätsesegu. Siis 3 lasanjeplaati, millele ülejäänud sulajuustusegu. Laota peale viimane kiht suvikõrvitsaviile, millele puista riivitud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit või kuni lasanjeplaadid on küpsed.
Puista peale hakitud peterselli ja serveeri.
Retsept siit.
Suvikõrvitsa-kukeseenelasanje
Sügisannid lasanje sees!