Suvikõrvitsa-kukeseenelasanje

Sügisannid lasanje sees!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 10 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l seeni - nt

kukeseeni või lehter-kukeseeni

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl võid

1 purk punaseid läätsesid

200 g crème fraîche'i või hapukoort

3 dl kukeseenepuljongit (nt fondist)

soola ja musta pipart

pool punti siledalehist peterselli

250 g pehmet sulatatud juustu (nt Valio ­Koskenlaskija ruoka & dippi)

2 saledat suvikõrvitsat

6 lasanjeplaati

1 dl riivitud (Emmentali) juustu

Lisaks:

vormi määrimiseks võid

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta ja tükelda seened. Haki sibul ja küüslauk. Prae seeni kuival kuumal pannil mõned minutid, siis lisa või, sibul ja küüslauk ja prae veel paar minutit. 

Nõruta läätsed, lisa pannile. Lisa hapukoor ja u 1/2 seenepuljongist. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pann tulelt. Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde hakitud petersell.

Sega kausis sulatatud juust ja ülejäänud seenepuljong. 

Kuumuta ahi 200C. Määri lasanjevorm võiga. 

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks.

Nüüd pane lasanje kokku. Lao lasanjevormi põhjale kiht suvikõrvitsaviile, siis tõsta peale pool seene-läätsesegust. Siis 3 lasanjeplaati, neile pool sulajuustusegust. Siis jälle kiht suvikõrvitsaviile, neile ülejäänud seene-läätsesegu. Siis 3 lasanjeplaati, millele ülejäänud sulajuustusegu. Laota peale viimane kiht suvikõrvitsaviile, millele puista riivitud juust. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit või kuni lasanjeplaadid on küpsed.

Puista peale hakitud peterselli ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR