Nõgesepirukas

Muretainapõhjal kõrvenõgesepirukas.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 dl nisujahu

1 dl speltanisu lihtjahu

100 g võid

2 sl külma vett

0.25 tl soola

Kate:

1 l noori nõgeselehti

nõgeste kupatamiseks vett

2 muna

2 dl 10% rõõska koort

1 dl riivitud juustu

hakitud peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt muretainapõhi. Sega kausis tavaline ja speltajahu, näpi juurde külm või. Lisa külm vesi ning suru tainapall kokku. Vooderda tainaga 24 cm pirukavorm ning pane vähemalt pooleks tunniks (sügav)külma. 

Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni tainapõhi on kergelt kuldne.

Kupata nõgeselehed, kurna ja haki peenemaks.

Sega kausis lahtiklopitud munad, hakitud nõgesed, rõõsk koor, riivitud juust ja maitseained.

Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Pirukaretsept on inspireeritud Spiduri toidublogist (Elina köögis).

LISA KOMMENTAAR